Upp till Luleå

I helgen har jag varit och bytt gips på Kato uppe i Luleå på djursjukhuset i Gammelstad, det såg riktigt bra ut och jag ska dit igen nästa fredag (5/12) för att ta av gipset och röntga tassen.
Kände mig riktigt nöjd med deras kompetens och jämfört med strömsholm så är det som natt och dag, för mig.
Bandaget blev även mycket bättre denna gång och nu har det bytt färg från rosa till grönt.

Var i Luleå hela helgen och hälsade på familjen Karlsson i samband med vetrinärbesöket och jag var även och pratade med en studievägledare på LTU.
Hittade en del ämnen som kan vara intressanta, men ska fundera en del innan jag bestämmer mig.

Nä nu går ögonen i kors, så nu ska jag lägga mig.


Jakob busar med Henrik



Kato fick bo på toaletten under helgen


Nya gipset


Jakob som är uppe i varv, sitter i ugnsluckan

Till vetrinären

I måndags kväll så hörde jag ett högt ljud av saker som ramlade i sovrummet, vilket man kan vara van vid som illerägare att dom knuffar undan saker för att kolla under dom osv, men denna gång så hörde jag mitt i allt ljud även ett högt skrik från Kato.
Sprang direkt till rummet och hittade en skrämd iller i ett av sina rör, lyckades locka ut han från röret och då såg jag att han drog undan vänster baktass.
Kollade försiktigt att det inte var några synliga sår, sedan ringde jag journummret till vetrinären och hon sa att jag skulle vänta till imorgon (tisdag).
På tisdags morgonen kollade jag Kato´s tass och den var rund som en boll (ordentligt svullen), ringde in och bokade en akut tid hos vetrinären.
Där röntgade dom hans tass och det visade att han hade fraktur på 4 ben i tassen, varpå jag frågade hur man skall gå till väga för att fixa till detta och fick fram att en stiftoperation skulle ge bäst resultat, men att det kan kosta 10000-15000kr, ingen tvekan att han skall ha det bästa sa jag och frågade vars närmsta ort där dom opererade sådant var och då sa hon Luleå.
Dom ringde dit för att boka tid, men då kom ännu ett dåligt meddelande, dom hade inte tillräkligt små verktyg för att operera han där, så dom skickade mig vidare till Regionsdjursjukhuset i Strömsholm och det ligger en bra bit ifrån Skellefteå, 81Mil söderut.
Bokade akuttid där nere och meddelade att jag skulle komma fram mellen 8-10 på morgonen, blev alltså en helnatts körning för att ta sig dit, men som tur var fick jag med mig 2 kompisar varav en har körkort så vi turades om att köra.


Väl där vid ca 08.15 så anmälde jag mig i receptionen att jag kom med Kato akut från Skellefteå, dock tog det 3 timmar innan jag fick prata med en vetrinär och då säger dom att dom inte har små stift nog att operera in fastän man hade ringt och kollat i förväg, men lade iallafall in honom.
Ringde till dom senare på dagen för att kolla om han var opererad men det var han ej, dom sade att han skulle opereras imorgon (torsdag), så jag ringde följande morgon vid lunchtid för att få reda på hur läget var med Kato och dom hade fortfarande inte gjort något men sa att dom skulle operera han efter lunch.

Ringde dom vid kvart i fyra för att höra hur det hade gått med operationen och fick då till svars att dom höll på med operationen, kvart i sju ringer dom och berättar att det har gått bra och att dom hittade stift som dom opererade in i benen (0.8mm), samt att Kato mår bra och att jag får hämta han först imorgon (fredag).

Fredagen kommer och jag hämtar ut Kato, han hade blivit favorit bland personalen där nere och skötte sig exemplariskt och var pigg som en lärka är han trots en klump med gips på benet. (tro inte att en klump gips sekar ner denna kille, han far runt som en raket här hemma ändå.

Tur att ena kompisens morsa bor i Örebro så att man hade någonstans att bo, då denna resa drog ut på tiden.

(Ja han fick rosa gipsning, mistänker en av tjejerna i personalen :P)


Kato med sitt gips


Inga problem att sköta sina vardagssysslor



Denna bild är tagen ca en vecka innan Kato skadade sig, då han hade besök av Bart och Neo


RSS 2.0