Kato ute i det fina vädret

Kato ute i det fina vädret



Idag har jag tagit en riktigt lång prommenad med Kato blev väl en ca 80 minuter, men mot slutet så gick han som mest raka spåret hem, tror han började bli lite slut av att vara ute så länge. :D
Han har börjat få gå ut minst en gång per dag.
bilden ovan är när vi var ute tidigare i veckan med henke och tess katter Neo och Barre och det är Barre som sitter högst upp och tittar in i kameran.

Nu kommer jag att vara borta ca en vecka för jag drar iväg till Finland och ska se på Kendo EM.

Hej hopp på er.

Vad som hänt under veckan

Har varit lite dålig på att skriva, men här kommer då lite grann om hur veckan har varit.
På måndag och tisdag så har jag varit ledig och har då passat på att vara ute med Kato lite mer.
Nu när det har börjat tina ute så har det dykt upp en del hålor som kato gärna vill utforska, var som roligt att se han försvinna i ett hål och sedan höra lite krafsande av att han gräver upp sig 2 meter bort i snön.
Fast en sak hände som inte får hända när han var inne i hålan, selen kom ut men ingen Kato var fast där, selen hade knäppt upp båda knäpplåsen, men som tur var så var jag ute med min polare Henke och han sprang hem till mig och hämta en pipboll (Har märkt att Kato alltid kommer när man piper med en sådan), men jag hade lyckats locka ut han innan pipbollen kom, sedan var det raka spåret hem. Blir att skaffa in en märkes sele som man kan lite lite mer på samt gå till djuraffären och klaga på den gammla.

På onsdag for jag och jobbade uppe i stan på ett boende och jobbade tills på torsdags morgon (jour natt)och på torsdags morgen så ringde det från adecco och dom ville ha mig ute på rönnskär till på tisdag, så det var som skoj att man blir utringd ditt.
Och igår efter jobbet så var jag ute med Kato och då gick vi till Benno och myras lägenhet och hälsade på.
Och där så fick man se lite hur det funkar mellan Kato och en katt.
Visste redan att Kato skulle vara lugn eftersom han träffat på en katt tidigare i veckan, men Dampi (katten) han var väldigt försiktig av sig och ville helst vara på säkert avstånd med ögonen spända på Kato som tyckte det var intressantare att lukta i folks skor.

Vad som händer nu restan av helgen är ju mest arbete, men man får väl se om det dyker upp något mer.

Ha de gött

Kato leker i hålor som blivit i snön Kato i snöhålorna som han hittade

Helgen som varit

Nu i helgen så har jag haft fullt upp med att vara och hjälpa till på skellcon.

Har där varit och hjälpt till att bygga en inomhusbana för airsoft och varit runt och hjälpt till lite överallt där.

Dock har jag blivit dyngförkyld så nu sitter jag hemma och kryar på mig.


Kato han är pigg och nyfiken som vanligt, igår hade han lyckats ta sig in i vardagsrummet och kollat om det var något i botten av fruktskålen genom att välta ut frukten som var i vägen, han hade som en "varför kollar du så där på mig" utryck.
Var ute och gick med han vid skogskanten igår och nu när det är plusgrader ute så kunde tyckte han det var jätteskoj att gräva tunnlar i klibsnön, dock hade jag ingen kamera med mig.

Skutar fram i djupsnön

Skutar fram i djupsnön



Ja nu ikväll så var jag ute med kato och lätt han springa omkring i snön och leka.

Han sniffar överallt och ibland så plogar han bort snön för att se vad som finns där under, riktigt glad och pigg var han ikväll och det sköna vädret gjorde att vi var ute ca 25min, var ju bara -12 grader, så riktigt skönt med lite vinterväder.

Sedan på kvällen så såg man film med gänget och lite bus med Kato, han blir riktigt frenetisk i lekandet när jag använder pipleksaken.

Får väl se vad som händer under morgondagen, blir nog kendo träning på kvällen i alla fall.

Ha de gött

Ja då har man skapat en blogg.

image2
(Denna bild är tagen innan jag byggde en lek och sov hörna till honom i det hörnet han sitter i nu)


Ja då har man skapat en blogg.

Får väl se hur det går, är ju inte så duktig på att skriva mycket, men det blir ju som det blir.

Tanken med denna blogg är att jag kommer att skriva lite om mig och om min iller Kato.

Har haft Kato i ca 4 veckor och i början var det ingen dans på rosor, han testade hela tiden vars gränserna gick, bet väldigt ofta och väldigt hårt ibland.

Men efter att ha testat alla möjliga sätt att få han att sluta och jag var på väg att lämna tillbaka han till förra ägaren så blev han som förbytt och nu bits han knappt alls och om han biter nu så är det oftast för att han vill busa.


Har även lyckats få på han selen 2 gånger så har varit ute på prommenad med honom och det har han tyckt varit kul.
Sedan när man är ute och han blir less på att sniffa omkring så sträcker han sig upp på benet och visar att han vill upp nu.
När han är uppe på mig så ligger han ibland bakom nacken, ibland i huvan på jackan eller tröjan eller så lägger han framtassarna på huvudet mitt och spanar ut därifrån, han brukar även krypa in i jackan och titta ut därifrån och även under tjocktröjan kan han klättre upp och då sticker han ut huvudet under min haka.

I framtiden ska jag testa lära han tricks, som rulla runt och sitta o.s.v

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0